Ljus, värme och kärlek

Oj, vad den här dagen sprang iväg! Imorse försökte jag mig på att väcka J med ett enmansluciatåg (fast då är det förvisso inget ”tåg”…. 😉 )
Det gick sådärbra!! Hon vaknade, men jag fick hjärnsläpp och glömde texten på Luciasången, så det blev kanske inte så värst vidare vackert!! Men det är väl tanken som räknas?! 😀

Sedan kom O och M på fikabesök, och nu håller J på att pussla ihop mallen till ett pepparkakshus som ser ut som vårt hus….. Tur att det inte är jag som ska räkna ut alla vinklar och vrår!! Matte har aldrig varit min starka sida…

Själv sitter jag här och myser i soffan, medan J kämpar med linjalen och måtten, och natuligtvis funderar jag på dagen som är idag; LUCIAs dag!
Lucia som offrade sitt liv för sin tro, för det som var viktigt för henne. Det finns många legender, och en av dem berättar att när de kristna förföljdes under Romartiden så tvingades de att gömma sig. Lucia, som själv var kristen, gick då med mat till dem, och för att kunna bära så mycket som möjligt så satte hon ljus i håret för att kunna se vart hon gick! Hon var på alla sätt ett ljus i mörkret för de människor som inte fick finnas till!
En annan legend berättar att hon skänkte hela sin hemgift till de fattiga, och i alla legender fick hon dö för att hon vågade stå för det hon trodde på.

Jag tänker att jag vill ha Lucia som en förebild! En stark kvinna som, i en tid då kvinnor bara skulle anpassa sig till männens villkor, gick sin egen väg! En människa som såg andra människor, såg de som behövde hjälp, och som hade modet och styrkan att göra det som hon kände var rätt – att leva i kärlek till människor som behövde henne, och komma med ljus till de människor som både fysiskt och mentalt tvingades att leva i mörker!

Jag önskar att jag som Lucia ska våga stå på de svagas, utsattas, oseddas, bortglömdas sida! Jag önskar att hon ska få påminna dig och mig om att låta kärleken och ljuset leda oss genom livet! Att hon ska få påminna oss om vad som är viktigt i livet!

Så låt oss stanna upp en stund idag och fyllas av Lucias ljus!
Låta henne påminna oss om de ljus vi har i våra liv, och hur vi kan få vara ljus i någon annan människas liv!

Jag önskar Dig en Luciadag fylld av ljus, kärlek och värme!! ❤ ❤ ❤

Och många lussebullar….!! 😉

Varma kramar Catharina

IMG_4088.PNG

IMG_3746.JPG

IMG_3993.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s