Stormhav och panelbrädor

IMG_4355.JPG

När vi vaknade i morse kunde vi konstatera att stormen Egon forfarande busade runt där ute, att huset stod kvar, att vi har haft ström hela natten och att inget har blåst ner, bort eller trillat på huset!
Lite ruggigt inne, men efter en brasa i varje kakelugn så fick vi upp värmen!

Vid frukosten kunde vi också konstatera att björkkvistarna på köksbordet tycker att det är vår! Härlig start på denna stormiga dag! 🙂

Jag älskar storm! Och jag älskar naturen! Att vara i naturen när det stormar är förstås inte jättesmart, men ibland måste man ta lite risker!! 🙂 Så först tog vi den dagliga promenaden längs ån, där det faktiskt inte blåser så mycket eftersom den rinner i en sänka och skyddas från vinden av en bergknalle.
Sedan var vi bara tvungna att åka ner och titta på havet!! ❤

IMG_4363.JPG

Det är så mäktigt! Där kan jag verkligen känna människans litenhet i förhållande till naturen! Vi kan påverka många saker i den här världen, och vi kan till viss del manipulera naturen. Men i det stora, när det handlar om naturens krafter, då är vi små och har inte mycket att sätta emot!
Det är fruktansvärt när det leder till katastrofer och människor kommer till skada. Men det är så häftigt när det är i den här skalan som det är idag; en lagom ordentlig storm!!

Jag kan känna ett lugn i att stå där på klipporna och se havet som skummar och yr! Vågorna som kastar sig mot klipporna och skapar kaskader av vattendroppar! Vinden som sliter i mig så att jag nästan inte kan hålla balansen!
Jag kan känna ett lugn i att jag bara kan vara i det! Jag måste inte göra något åt det, jag kan inte påverka! Jag kan bara stå där och se naturens krafter runtomkring mig! Det är så mycket energi – i vinden, i havet, i vågorna…. Jag älskar det!

IMG_4386.JPG

Sedan är det skönt att få komma in i värmen! Ta en kopp te och veta att jag själv kan välja om jag vill utsätta mig för naturens krafter eller inte!
Och när stormen får vårt jättehus att skaka är det skönt att tänka på att det har stått här i över 100 år, och har klarat många stormar, så det lär klara några till! Det känns tryggt!

Skulle jag inte ha fått upp värmen efter teet så kommer jag troligtvis att bli varm av att jag strax ska gå ner och måla pärlspont…..
När jag ser högarna med panel så känns det som om vi inte kommer att bli färdiga detta året, men det går nog fortare än vad jag tror…. Hoppas jag!! 😉

IMG_4347.JPG

Hoppas att du får en skön söndag då du kan njuta av stormen, av att bara vara, eller av att göra något du tycker om att göra!
Ses imorgon! ❤
Om X antal panelbrädor… 🙂

Kramar Catharina

IMG_4372.JPG

IMG_4400.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s