Ett hus med många dörrar

IMG_4597.JPG

Livet är som ett gigantstort hus med en oändlig massa rum! Till varje rum går en dörr, och i varje rum finns det en eller flera dörrar!
Till en del rum står dörren öppen, och vi kan se vad som försiggår där inne, och kan välja om vi vill eller inte vill gå in där. Kanske en utbildning eller ett jobb vi vet en del om, och väljer eller väljer bort.

En del dörrar öppnar vi och upptäcker att de leder ingen vart. Att rummet innanför är en återvändsgränd.

Andra rum verkar fantastiska och härliga, men efter ett tag inser vi att det inte är så som det verkade. Då får vi ta en annan dörr vidare till nästa rum! Kanske ett jobb eller en relation som inte blev det vi trodde.

Några dörrar ska vi stänga direkt när vi öppnat dem! För de rummen är inte bra för oss, av olika skäl för oss alla! Stressrummet, det destruktiva rummet, rummen där man tar på sig offerkoftan och sitter kvar för att man inte tycker att man har något val. Istället för att ta beslutet att öppna en annan dörr och göra något bättre av sin situation.

Ytterligare andra rum är bra, trevliga och där trivs vi! Där kan vi stanna länge! Goda relationer, en bra arbetsplats, en stimulerande utbildning, en härlig plats att bo på…

IMG_3084.JPG

Nu är ju livet inte så enkelt att allt är bara bra eller bara dåligt! Faktum är att vi alltid befinner oss i flera rum samtidigt. Vi kan ha det väldigt bra i relationsrummet, men väldigt dåligt i jobbrummet, eller tvärtom!

När jag tänker på livet så här, som ett hus med rum och dörrar, så tänker jag att vi alltid har val! Det är aldrig helt hopplöst! Det finns alltid en väg vidare, på ett eller annat sätt! Ibland kanske vi inte kan välja utgången av en händelse eller en situation, men vi kan alltid välja vad vi gör med den uppkomna situationen. Jag kan till exempel inte styra sjukdom, men jag kan välja om jag vill bli kvar i det svåra och tunga, eller om jag tar en annan dörr där jag, trots sjukdomen, kan njuta av livet så gott det går! Eller kanske kan bli frisk!

IMG_2474.JPG

Det krävs mod för att öppna nya dörrar! Vi vet vad vi har i det rum vi befinner oss i, men vi vet inte vad som finns på andra sidan dörren…
Jag tycker att det är spännande! Numera…. När jag har öppnat ett antal dörrar i mitt liv!
Det kommer nästan alltid något gott ut av att gå vidare, av att ta steget över tröskeln till något nytt! Även om det steget kan ta lång tid att ta ibland.

Det krävs också mod för att stänga dörrar! Dörrar som inte längre leder någon vart, dörrar till rum där vi inte mår bra. Det är svårt av samma skäl som att det kan vara svårt att öppna nya dörrar; vi vet vad vi har, även om det gör oss illa….

Men det är ändå dessa dörrar som gör livet spännande och ger oss nya erfarenheter och perspektiv! När vi vågar öppna dem!
Ibland måste vi kanske glänta lite på en dörr, stå där ett tag och ”kolla läget”, känna efter, innan vi vågar ta steget över tröskeln!
Ibland behöver vi kanske slita upp en dörr och kasta oss in i det nya som finns på andra sidan!

Oavsett hur vi fungerar, om vi gläntar eller öppnar helt, så får vi aldrig vara rädda för att öppna nya dörrar! Ibland behöver vi gå vidare i livet! Ibland behöver vi nya vyer, nya rum!
Det enda som kan hända om det blir ”fel” är att vi får öppna ytterligare en dörr och gå vidare på vår upptäcksfärd genom livets hus!!

Så jag önskar dig denna onsdagskväll modet och nyfikenheten att öppna nya dörrar i ditt liv! ❤
Kanske för att det behövs; nytt jobb, hitta eller avsluta relationer, uppbrott eller landa…..
Eller för att du vill; hitta en ny hobby, nya eller gamla vänner, för att du vill göra något annat i ditt liv än det du gör, flytta….

Var inte rädd för att glänta på en dörr och se vart den leder!! ❤

Kramar Catharina

IMG_1523.JPG

IMG_1554.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s