Ännu mer renovering, och lite pudelpäls

Idag känns det som om jag inte har gjort någonting alls! Jag är bara trött, seg och oinspirerad.
Men om jag tänker efter så har det faktiskt hänt en del.

När man har sålt hus så är det en del som måste göras inför deklarationen, så jag har pratat med mäklaren kring reavinstskatt och sånt roligt…..

Vi har pratat med Snickar-Anders på BMM bygg! Just nu går det så fort med allt som händer här att det är knappt att han hinner med, och han är ändå arbetsledare!! Inte konstigt att vi inte riktigt hänger med i svängarna!

Idag kom gipsen upp på väggarna i resten av köket! Så imorgon börjar de med att sätta panel i taket!!
I hallen började de sätta panel. På en vägg ska vi ha panel på hela väggen, och på resten ska det vara som i köket; 140 cm högt. Det blir så fint!! Det blir som ett helt annat rum när panelen döljer den fula bruna väggen!!

IMG_4648.JPG

IMG_4650.JPG

J tog sig an det dryga arbetet att trimma en pudel! Det är mycket päls som ska bort, och när man har hållit på nån timme så börjar Zilke tröttna, så då hjälptes vi åt med resten!
Det är skönt att ha en hund som är lugn och trygg! Som sitter stilla trots att han helst skulle vilja springa all världens väg för att slippa oss och den förhatliga trimmern! Men det är trots allt resultatet av många timmars relationsträning och arbete!
Jag tänkte när vi höll på att det är inte så stor skillnad på hur man får en lugn och trygg hund och på hur man får ett tryggt barn! Mycket handlar om tillit, om att jag är lugn och förmedlar det vidare! Det låter ju himla enkelt, men det vet vi ju att det inte alltid är! Varken att fostra hundar eller barn!! 🙂

Nåja….när vi väl var klara hade vi en sjukt missnöjd pudel, och en hel Maxikasse med päls! Hade jag varit lagd åt att ta hand om ull så hade det blivit en väldigt varm tröja av den där pälsen! Frågan är om inte Zilke skulle behöva en tröja några dagar framöver! 😉
Så från att ha varit en lurvig nalle är han nu en stilig pudelherre!

IMG_4652.JPG

Det var allt för ikväll!!
Vi ses igen i morgon!! ❤

Kramar till er!! /Catharina

IMG_4583.JPG

Annonser

2 reaktioner på ”Ännu mer renovering, och lite pudelpäls

  1. Tack för trevliga dagsrapporer inkl. bilder. Ingår numera i kvällsrutinen att kolla läget. By the way jag skulle nog också behöva får en trimmning, men av dom resterna blir det knappt till en tumvante. Hälsa alla och menageriets varelser …..stora och små / d.ä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s