Ketchupeffekten

Idag är förvirringens dag! Mer än vanligt!
Jag brukar ha rätt bra koll på vad som händer och ska hända, men just nu händer allt på en gång, så jag blir helt virrig! 🙂

I morse kom målaren och han håller som bäst på att måla kökstaket. Vi hade tänkt göra det själva, men Snickar-Anders fick oss på bättre tankar! Kökstaket är 80 kvm stort, och vi har grundmålat panelen. Sen ska den täckmålas två gånger på plats….
Eftersom min kropp inte skulle fixa måla-tak-arbetsställningen överhuvudtaget så skulle D få göra allt det jobbet! Så det kändes som en bra idé att ta hjälp till det! Då kan vi njuta av köket tillsammans sen utan att D ska vara fullständigt slut och helt krum i kroppen!
Det finns ju också den risken att det aldrig skulle bli gjort…. 😉

IMG_4770.JPG

Vi tänkte också att vi skulle spackla väggarna själva…. Det har vi ju liksom gjort förr! Men å andra sidan har vi aldrig spacklat rum som är 9*9 meter och har en takhöjd på 3.40…. gånger två salar…..
Och med tanke på att målaren gjorde det på mindre än två timmar så känns det som ett klokt beslut!
Min kloka och mycket händiga pappa (som fixar det mesta hantverkandet själv) brukar säga att ”tid är också pengar” när det gäller sånt arbete som tar en massa tid för oss lekmän, men knappt nån tid alls för proffsen!
I detta fallet känns det verkligen så! Nu kan vi ägna oss åt att tapetsera och måla i vår egen takt istället för att ägna flera veckor åt att spackla och måla tak, och dels aldrig bli färdiga och dels slita ut oss fullständigt! En del saker får ta tid, de kan vi göra själva, och en del saker gör andra väldigt mycket bättre!

Mitt i måleriet kom vårt kök!! 1500 kg kök står nu inklämt där nere! Mååååånga lådor blir det!
Och rätt mycket bänkskiva….

IMG_4768.JPG

IMG_4771.JPG

Nu kan vi börja ana att vi faktiskt ska kunna bo här nere snart!
Igår började snickarna sätta väggarna i gympasalen, och nästa vecka kommer innerväggarna upp!

Ja, och så har rörmokaren varit här ett par timmar på förmiddagen och kopplat på det nya avloppet på den gamla avloppstammen. Och strax innan lunch var golvläggaren här och tittade på golven som ska slipas, dvs
80 kvm*2 = alla rum! (Utom J’s, som ska målas) Vi har fått lite beslutsångest vad gäller vårt sovrum….. Om vi ska ha såpskurat eller målat….
Nån som har erfarenhet av det ena eller det andra, eller både och, som kan råda oss? Målat eller såpskurat i sovrummet????

Jodå….så här händer det saker!
Förstår ni min förvirring?
För vem kan hålla koll på alla gubbar som ska göra en massa nästan samtidigt?!
Och jag som gärna vill ha koll på vilken ordning saker ska göras i, har helt gett upp!! Förhoppningsvis har Chefen koll!! (Och då menar jag Snickar-chefen! 😉 )

Inte så roliga bilder idag, men nu vet ni vad som är på gång! Jag återkommer med bilder på resultatet sen!!

Här i Kulleryd är det grått och mulet, men det finns ändå en känsla i luften, en föraning om vårens försiktiga ankomst! Snart, snart!!!!
Det ska jag njuta av idag!!
Njut av din dag där du är!! ❤

Kramar Catharina

IMG_4753.JPG

IMG_2253.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s