Flyttprocess och beslutsångest

Det är en väldigt konstig känsla att flytta inom sitt eget hus!
Det är ju inte direkt som att möblera om, för det är nya rum som ska möbleras. Som när man flyttar från ett hem till ett annat! Och samtidigt är det som att möblera om, eftersom vi ska flytta en del möbler från ovanvåningen till bottenvåningen.
Vi har en tanke och en plan för varje rum där nere, men precis som när man flyttar till nytt hus så kan vi inte helt säkert veta ifall det kommer att fungera så som vi tänkt med möbleringen! För det är först när alla väggar är på plats som vi kan se de verkliga måtten, hur ljuset faller i varje rum, vad som känns bäst när vi ska placera möblerna!

Samtidigt som vi planerar för det nya där nere så funderar vi på hur vi ska göra här uppe!
Nu är ovanvåningen hela vårt hem! Här lever vi vårt liv. Här har vi allt vi behöver i ett hus och ett hem. Men snart ska ovanvåningen bli en ”vanlig” ovanvåning i ett hus!
Med kök, vardagsrum och sovrum där nere kommer rummen på ovanvåningen att få andra funktioner. Så här uppe är det mer som att möblera om……och ändå inte!

Vi vet att vårt sovrum ska bli kontor, och att J’s rum blir ett gästrum/mysrum. Hennes rum är det mysigaste i hela huset just nu, så det ska nog få vara lite likadant sedan, så att våra familjer och vänner som sover över ska trivas!! Det ska kännas lite lyxigt att sova i det gästrummet!!
Det är lyxigt att ha så stort hus att vi kan ha gästrum!!

IMG_3035.JPG

IMG_3037.JPG

Det nuvarande kontoret ska bli ytterligare ett gästrum. Vårt TV-rum ska vara kvar precis som det är, med samma funktion…..
Men det är så vi tänker just nu!! Vi kommer på nya idéer och tankar hela tiden!
Och fördelen med att flytta i sitt eget hus är att det spelar ingen roll hur många gånger vi ändrar oss, för det är liksom inom räckhåll!!
Så det är verkligen en spännande resa vi håller på med, och som vi har framför oss!!
Jag längtar så himla mycket tills det där grundläggande är klart och vi kan börja göra allt det där som gör vårt hus till ett hem!! ❤

Det som ligger allra närmst i beslutsprocessen är att välja tapeter…. Det finns ju så mycket fina tapeter! Vi vill gärna ha mönster och färger som stämmer med husets ålder och stil, så vi har tittat en del på Duro och Boråstapeter. Det är mycket som ska stämma, både med övrig inredning, stil, färg, mönster….. Och det är inte helt lätt att avgöra när inte rummen är riktigt färdiga! Det blir väl till att ta hem en massa tapetprover och prova på plats!
Jag hittade några underbara i Lantliv… Men vi får väl se….

IMG_4679.PNG

IMG_4680.PNG

IMG_4678.PNG

Jag känner att det verkligen är en process i mig, det här att vi snart ska bo där nere också!
Nu har vi bott in oss här uppe, så det är nästan lite som en separationsprocess att tänka om! Lite lite som när vi flyttade från vårt gamla hus!
Här uppe är det ljust, men det är ändå mörka färger på köksinredning och golv. Jag var inte riktigt överens med det när vi flyttade in, men nu känns det ombonat och mysigt!
Där nere blir det stort, ljust och luftigt! Underbart, men annorlunda!!
Jaja, det är ju verkligen inget problem!! Det är helt fantastiskt att ha ett hus där jag ställs inför sådana triviala problem som dessa!! 😀

Den här dagen har jag hittills tillbringat i fåtöljen framför kakelugnen! Nu kommer snart D hem från jobbet, och då blir det Fastlagssöndagsfika!! Sedan får vi nog ta tag i städningen som inte blev av igår! Nu möter jag dammtussar som är nästan lika stora som småhundarna, så det är verkligen dags att ta fram dammsugaren! 🙂

Ha en vilsam söndag alla fina!! ❤

Kramar Catharina

IMG_4807.JPG

IMG_4811.JPG

IMG_4810.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s