En vit helg

Den här helgen har gått i vitt! Och i målandets tecken! Vi har några projekt som vi håller på med! Sånt som måste vara färdigt innan snickarna kommer om 1,5 vecka för att sätta golvlisterna! 

Projekt 1 är att måla golvet i hallen. Från början tänkte vi ha det grått, men nu blev det vitt! Och det kommer att bli så snyggt när det blir helt färdigt! Just nu är det grundmålat två gånger och ikväll ska det täckmålas första gången av två!

Egentligen tycker jag om den bruna lasyren som är original, där man anar träets struktur. Men under någon renovering har kommunen målat väggar och tak utan att täcka golvet, så det var inte längre så fint. 

  
Här är det grundmålat två gånger!

  
Projekt 2 är målning av golvlister till bottenvåningen! Vi hade tänkt spara de gamla som satt här, men dels var det lite olika lister som satt i salarna, trolitvis beroende på att vissa hade bytts ut vid senare renoveringar, och dels gick det inte att ta loss alla i helt skick. Så det blev nya i gammal stil från en liten såg som gör lister och foder efter gamla profiler! Nu är de målade med linoljefärg och kommer att bli så fina på plats!! 

 
Projekt 3 är att måla våra gamla Billybokhyllor! De låtsas vara ekhyllor, men nu blir de vita! Tanken är att bygga ihop och in dem så att det ser ut som en platsbyggd bokhylla när vi är färdiga! Idag har jag börjat grunda dem. Ett projekt i min smak – det går snabbt att göra och man ser resultat direkt!! 😄

  
Vi är nöjda med vår arbetsinsats den här helgen och håller nu kväll med lite grillat och soffhäng!! (ska jag vara riktigt ärlig så har D gjort det mesta och tråkigaste jobbet – golvlister och slutmålning av golv….men jag har i alla fall bidragit med hyllmålning och grundmålning av golvet! 😊)

Hoppas att din dag har varit härlig och att du har gjort något du tycker om att göra!! Njut av kvällen!!! ❤️

Kramar Catharina

   

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s