Trädgårdsdröm och drömträdgård 

Hej på er!! Jag hoppas att ni har en lika solig och fin dag som jag!! Det är så här det ska vara – alla måltider ute, fika med föräldrar, några timmar i solen med en bra bok!! Ja, jag är nöjd!! 😊

De senaste dagarna har vi grunnat och jobbat lite på hur vi ska ”boa in” vår stora, öppna trädgård. Vi har ett däck på framsidan där vi har sol på eftermiddag och kväll, men nästan alltid blåsigt. På baksidan, utanför ytterdörren, har vi frukost/fikaplats med sol morgon och förmiddag. 

  
Men den allra bästa platsen – med mest sol och minst vind – är vid dasset! Igår fick vi hem fyra bänkar som vi har fått köpa till en billig peng! De behöver lite färg och lite kärlek, men är bra för övrigt! Två av dem fick flytta upp till ytan vid dasset tillsammans med ett gammalt symaskinsunderrede med marmorskiva. Lite fix runtomkring så kan det bli riktigt bra där! Sol hela dagen och hyfsat lä! 

   
 
Jag älskar att ha många sittplatser i trädgården så att man kan välja efter väder och syfte! Och så att man kan sitta och njuta av trädgården ur olika vinklar och perspektiv! 

   
Bänkarna kommer troligtvis att flyttas runt lite innan vi hittar de riktigt bra ställena! Det är så vi funkar – både inne och ute – vi testar och flyttar rundor tills det känns bra och vi är nöjda!! 😊 Men den här bänken uppe på stenhällen får stå kvar! Härifrån har man utsikt över en väldigt stor del av trädgården! Den ena trädgården…..för bakom den gula Lillskolan har vi ännu mer trädgård…. Totalt ca 9000kvm!

 
Trots att vi bodde här hela förra sommaren så känns det annorlunda i år! Vi har bott in oss och gjort alla ytor – även trädgården – till vår! Därför är det först nu som vi kan börja planera och tänka hur vi vill ha det. När vi vet hur vi använder trädgården. På något sätt går planeringen av hus och trädgård om varandra; på vintern kan vi fixa inne och planera trädgården. På sommaren fixar vi ute och planerar husprojekten för höst och vinter! Det är på något sätt som att vara i nuet och samtidigt få drömma om det som ska komma!! Det är härligt! Att äga ett sånt här hus och en sådan här trädgård  innebär ständig planering för de projekt som vi vill/måste göra, och en möjlighet att alltid drömma om nya projekt! Ett livsprojekt som aldrig tar slut! Därför kan vi också unna oss att ta ledigt från projekt och planering emellanåt – det finns ju alltid kvar! 😊

Innan jag säger kram och hej så måste jag bara visa vår ros igen!! Den är nog det vackraste jag någonsin sett! Nostalgie buskros!
   
 
Jag önskar dig en riktigt fin fredag! ❤️

Kramar Catharina 💕

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s