Mod att öppna dörrar

  
”Stirra dig inte blind på en stängd dörr. Det kan finnas en öppen bredvid.”

Ibland fastnar vi i det som har varit, i det som vi kanske blev tvungna att lämna av olika skäl, i det som lämnade oss, i det som inte längre är. Ibland sitter vi där i livet och stirrar på en stängd dörr. Alltför fokuserade på det som en gång var men som nu inte längre är. Så upptagna av den stängda dörren att vi inte ser den dörr som öppnats bredvid. En dörr till något nytt, till något annorlunda. En dörr som leder vidare. 

Kanske fastnar vi vid den stängda dörren, inte för att det var fantastiskt och underbart det som fanns där bakom, utan för att det var tryggt och invant. Något vi kände igen. Något vi kunde och visste allt om. 

Kanske vågar vi inte riktigt se den öppna dörren där bredvid. För vi vet inte vart den leder. Det är något nytt och okänt. Något vi inte vet någonting om. 

Men ibland är en stängd dörr ett måste! Ibland måste vi helt enkelt släppa det som har varit, det trygga och invanda, för att komma vidare. Ibland är det kanske nödvändigt att någon annan stänger dörren åt oss. Andra gånger måste vi själva ta beslutet att stänga en dörr för att kunna öppna en ny, för att hitta nya möjligheter och nya vägar! 

Ibland är det bara att acceptera att livet har stängt en dörr och öppnat en annan, och det är ditt och mitt val att släppa taget om den stängda dörren och med nyfikenhet glänta på den dörr som öppnats! 

Ibland ser vi inte den öppna dörren. För att vi inte vet vart vi ska titta efter den. Jag tror att det alltid öppnas en ny dörr när en dörr stängs, men vi ser inte den öppna dörren förrän vi har slutat stirra på den stängda dörren….. 

  
”Det krävs mod att öppna en dörr till det okända. Ett ännu större mod att stänga en dörr till det kända.” Tomas Gunnarsson 

Jag önskar oss alla mod att öppna dörrar ~ på många olika sätt ~ till det nya och okända!! ❤️

Kramar Catharina ❤️

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s