Samtal, vänskap & humor

Hej på er!! Jag har återuppstått!! Eller….nästan i alla fall!! Vi är på bättringsvägen, och hoppas att vara på G igen på måndag! Hoppas att allt är bra med er! 

Idag hade vi ambitionen att städa….det hade vi igår med, men då orkade vi inte. Idag blev det inte heller städat. Istället hade vi långfrukost i ett par timmar medan vi pratade om vardag, relation och livet! Ett sånt där samtal som vi har ständigt pågående, men som bryts av vardagen emellanåt och sedan tar vi upp det igen. Egentligen ett samtal som har pågått i 12 år nu!! 😊 

Vi har alltid försökt lära barnen att det enda sättet till bra relationer är kommunikation! Man behöver inte alltid tycka likadant, men man måste prata om viktiga saker med den/dem man lever med och som är viktiga för en i ens liv. Vi försöker leva som vi lär. 

Idag pratade vi bl.a om förhållande/äktenskap och varför vi båda känner att vi lever just det liv vi vill leva, på just den plats vi vill bo, med just varandra! Vi kom fram till att våra styrkor är samtal, vänskap och humor!! Det är kittet i vårt äktenskap! Vi är osams ibland, vi tycker inte alltid lika ~ precis som i de flesta förhållanden ~ men vi bråkar nästan aldrig. Och jag tror att det beror på just dessa styrkor ~ samtal, vänskap och humor

Samtalet är som sagt ständigt pågående i vårt hem. Inte bara mellan oss utan även mellan oss och  ungdomarna. Kanske har vi tvingats till det genom att livet med ett barn med ADHD har gjort det nödvändigt att ständigt ha en dialog mellan alla parter för att lösa det som har varit jobbigt, för att förstå det vi inte har kunnat förstå ~ hur O’s hjärna fungerar, hur de andra i familjen känner och tänker. D och jag har också varit tvungna att ständigt prata om saker, dels för att lösa det som har dykt upp, men också för att orka de perioder när livet har varit nästan outhärdligt intensivt och kaotiskt. 

Vänskap pratade vi om idag. Att vi är varandras bästa vänner. Att det finns inget vi inte vill dela med varandra. Det betyder inte att vi ”bara är vänner”, för ett äktenskap behöver lite fler komponenter än så! Men det finns nog i alla äktenskap/relationer perioder då passionen inte är den starkaste känslan! Då vardagen och livet inte ger utrymme för så mycket passion och lust! Men då får det vara så just då! För oss är vänskapen och kärleken lika starka och det ena motsäger inte det andra! Jag tror att man behöver vänskapsgrunden att stå på när livet mest är vardag ~ för att sedan hitta de där stunderna av passion! Tillsammans är det de två komponenterna som bygger den djupa kärleken!

Humor är också livsnödvändigt för oss! Att mitt i kaos och elände kunna skatta! Åt oss själva, åt eländet, för det som är härligt och underbart i livet!! Vi har nära till skratt och vi skrattar mycket i vår familj, och jag är överygad om att det är en av våra allra största styrkor! Det som gör livet lättare när det tar emot! Det som tar oss igenom tuffa tider och som gör de härliga stunderna ännu härligare!! 

Ungefär sådär gick vårt samtal idag! Och det är underbart, för även om vi pausar vårt samtal, så kan någon av oss ibland komma på något som har med ett tidigare samtal att göra ~ efter lång tid ~ och då bara hoppar vi in och fortsätter där vi var! 

Men det bästa av allt är att även om vi inte alltid får fram det eller hittar orden, så vet vi vad den andra försöker att säga!! Det underlättar när man har en utmattad hjärna ~ eller bara är lite allmänt förvirrad! 😉 Det är kärlek det!! 😄 

Ernst Kirchsteiger skriver: ”Mitt liv får plats i ditt liv för att du av kärlek skapar utrymme för det.” 

För mig är det det största vi kan få av en annan människa, och det största vi kan ge en annan människa! ❤️

Det är vårt recept på ett bra förhållande i vått och torrt ~ i nöd och lust! 😊❤️ Hur ser det ut för dig? 

Lite funderingar efter en lång, lugn dag! Överlag kan vi sammanfatta vårt liv så här: ”My entire life can be described in one sentence; it didn’t go as planned, and that’s okay.” ☺️❤️

Kramar Catharina 💕

   
   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s