I min höstsoffa

  
Ännu en solig klar höstdag! Luften är lite ”höstkrispig” men solen värmer fortfarande. En långpromenad nerom havet. I skogen ligger löven gula på stigen. 

  
Solen silar ner genom lövverket som skiftar mellan mörkgrönt och guldgult. I luften känns doften av höst och av hav. Jag älskar doften av hav! Mellan träden ser jag havet som ligger spegelblankt med små krusningar här och där när vinden går över det. Det sänder kaskader av solglitter omkring sig. 

Badplatsen är öde och tom. Kiosken, restaurangen och campingen är stängda och tysta. För bara några veckor sedan var här liv och rörelse. Glada skratt och barnens plaskande i vattnet, männiksor som solade, fikade, pratade, spelade minigolf. Nu har campinggästerna och sommarfolket lämnat för i år. Sommaren är slut och ett stilla lugn har lagt sig över badplatsen. 

Uppe på berget ser jag ut över skärgården. Öarna och skären, vikarna och holmarna, bryggor och hamnar, klippor och stränder…. Under några intensiva sommarmånader fylls skärgården av motorbåtarnas snabba framfart och segelbåtarnas tysta navigerande in vid bryggor och klippor. Det hörs röster och skratt över vikarna och man känner doften från oräkneliga grillar runtom i skärgården ~ på båtar, vid stugor, på öar och klippor. 

Nu är det tyst och stilla. Idag var det nästan öronbedövande tyst. Bara vinden i träden hördes. Lugnet och stillheten har lagt sig. Sommarfesten är över ~ nu är det vila och återhämtning. Att bara vara. Hela naturen ~ hela skärgården andades ett stilla lugn! 

Som när man har haft en ovanligt intensiv, rolig och härlig dag och kommer hem ~ trött och nöjd ~ och bara får sjunka ner i soffan! Den känslan! Den stunden då man bara sitter ~ utan tankar på det som ska komma sedan ~ då man bara är  ~ glad och nöjd, med sina minnen av dagen och tröttheten i kroppen! Den känslan! 

Sommaren är över! Vi får slå oss ner i ”höstsoffan” och bara vara. Det tror jag att vi är många som behöver öva oss på lite då och då ~ att vara stilla ~ utan att tänka på det som ska komma ~ bara vara i den stunden som är just nu ~ utan att göra någonting annat än att låta tankarna vandra fritt omkring! Den känslan! Låt oss öva på den! Höstvilan! Så som skärgården gör! Vilar ut och bara är i stunden! 

Jag ska försöka ta med mig bilden och känslan från idag ~ att sitta där i stillheten, med en varm pudel tätt intill, och bara ta in det jag ser, låta ögonen vila på havet, öarna, höstfärgerna, klipporna, solglittret! Och låta öronen och huvudet fyllas av tystnaden!

Den känslan! För att sedan kunna återvända till vardagen med ett nytt lugn och en stillhet som ger ny energi och kraft!! ❤️

Var har du din ”höstsoffa” ~ där du kan bara vara? 

Kramar Catharina 💕

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s