Ännu en lampa….

Farfar Ture var inte min farfar, men vi var ofta hos Anna och Ture när vi var små, och eftersom deras barnbarn sa farmor och farfar så gjorde vi också det! Och jag och min bror räknades lika mycket som barnbarn i huset som deras egna barnbarn gjorde. Hos Anna och Ture var det massor med god mat, kärlek, skratt och ett hus med sjumiljoner vinklar och vrår i tre våningar. När man är liten är det ett äventyr att smyga runt och leka i ett sånt hus ~ särskilt i farfar Tures källare, där man definitivt inte fick vara!! 
Ture hade också ett stort garage. Hans garage var som en kombination av en loppis och en lampaffär! Med massor av gamla lampor som hängde i taket. Lamporna (och mycket annat) hade han tagit hand om under de åren han körde skräp åt folk med sin lastbil. Redan då kastade folk en massa fina saker! Och Ture tog hand om det som var något att ha! Så när vi barn, en efter en, skulle flytta hemifrån och behövde en lampa eller något annat, så var det bara att fråga Ture så fick man få ut i garaget och välja någon som man ville ha! 

Anna och Ture har varit borta i många år, men de lever i allra högsta grad kvar genom alla de härliga minnen som vi i familjen har och ofta delar! De lever också kvar genom de saker som kommer från deras hem och från Tures garage! Som den här fantastiska lampan som nu har kommit upp i vårt bibliotek!! Tänk om den hade kunnat berätta var den har hängt tidigare (före garaget) och vad den har upplevt! 
  
Jag tänker ofta på vilken skattkammare Tures garage skulle ha varit om jag hade fått skrota runt där idag!! Kanske har jag fått min kärlek till gamla saker som ett socialt arv från Ture!! 😄 Jag är i vilket fall som helst nog den enda av barnbarnen som för vidare samlandet på gamla saker i sann Ture-anda!! 

Lampan är av hamrad metall, och glaskuporna är frostade med slipat mönster. Den är så stor att den passar utmärkt i ett hus med en takhöjd på 3.60! Den är annorlunda och underbar!

Varje dag gläds jag över de saker som vi dagligen använder som bär med sig minnen! Och ikväll fick vi tömt 2/3 av lådorna med saker som ska in i förrådet/slängas/skänkas! Numera har vi inte saker som står i ”finakåpet” och nara används till fest. Numera använder vi även finporslinet till vardags!! Saker är till för att användas! Annars behöver man inte ha dem kvar! 

Nu ska jag använda min säng! Ljuvliga stund på dagen! Sov gott fina ni! ❤️ 

Kramar Catharina 

   
   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s