Julkrubba med extra julinspiration 

Hej alla fina! 

Det går framåt med tillfrisknandet – tror jag! Men jösses vad trött man blir av att vara förkyld! Så ikväll får ni mest lite julinspiration från skolan! 

Krubban kom upp igårkväll – utan Jesusbarnet förstås, för han är ju inte född än! Däremot har vi lite tillägg av ”gäster” i krubban; en liten röd gris, en tomte (som liknar en av de sju dvärgarna) och en yttepytteliten elefant! De Vise Männens gåvor har utökats – eller har de helt enkelt tänkt lite modernare – till två lussekatter och en pepparkaka (som någon av barnen har gjort under åren, i cernitlera)! 

 Julkrubban i Kulleryds skola 
Budskapet är detsamma, men attributen och figurerna i krubban har utökats lite då och då. Vem vet vad eller vem som tillkommer nästa gång!? 

När barnen var små hade vi en högtidlig stund när krubban sattes fram! Jag berättade julevangeliet medan dramat spelades upp, av mig eller med gemensamma krafter, efterhand som berättelsen tog form och figurerna kom på plats! När O var i tonåren tyckte han, som de flesta tonåringar, att hans mamma var rätt tjatig, så något år hann jag inte ens börja innan han meddelade mig att; ”vi kan den där berättelsen nu, mamma” och försvann upp på sitt rum! 

Nu har han eget hem, egen krubba, och lille E, så om ett par år får vi se om han fortfarande kan ”den där berättelsen”! 😉 

Nu blir det middag, soffan och lite mer magträning – alltså ett hostpass…..som brukar infinna sig lagom tills jag ska sova! 

Kramar Catharina ❤️

 Julinspiration  
Julkrubban i vårt kök  Julkrubban i olivträ kommer från Israel 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s