När man inte tänker hela vägen

Ibland när man är trött så tänker man inte hela vägen! (Det händer förvisso även när jag inte är trött….) 

I torsdags fick J det viktiga och ärofyllda uppdraget att köpa årets gran! Det blev kanhända något kravfyllt också eftersom D är en grannörd och just i år ville han ha en gigantisk gran! (Med 3,50 i takhöjd så kan vi ju ha rätt stor gran…..men kan och vill är inte alltid samma sak…) Nu blev den inte gigantisk, men väldigt fin! 

När J kom hem med granen så blev vi alla tre sugna på att sätta in den, så det gjorde vi! Med trix och fix sattes den i en spann som står i en fin korg. För att stå stabilt är den fäst med ett snöre i en krok i taket. Jag är något tveksam till om det kommer att hålla hela julen, men en viss grannörd är helt säker! Så jag litar på honom….. Tillsvidare! 

Men nu till den tanke som skulle ha tänkts…. Bakom granen har vi murstocken till kakelugnarna där uppe. Den är grundmålad och spacklad = inte supersnygg. Den ska vara målad innan jul. Det var vi överens om. Nu blev den ju inte målad innan vi i vår juliver meckade dit granen framför….. Ja, ni fattar! Omålad murstock – som ska målas – med en gran som typ hänger i taket och inte är väldigt flyttbar….. Men! Allt går att lösa! Så idag ska murstocken målas! Vi får vara tacksamma att vi inte klädde den också! 😄

Jag återkommer med resultat av både den målade murstocken och den klädda granen! Men vem vet – det kanske blir en målad gran och en klädd murstock! Här kan allt hända! 

Ja, vi har ju dessutom fått golvsocklarna på plats och bytt ut gabondörrarna på toaletterna till riktiga trädörrar! För varför ta en sak i taget när man kan dra igång renoveringsprojekt samtidigt som det ska julfixas!?!? Såna är vi! Men till jul tar vi det lugnt….. Kanske…. 😉

Jag önskar dig en fin lördag! ❤️

Kramar Catharina ❤️

 Jul i skolan  

från fula gabondörrarntill fina trädörrar

Från fula gabondörrar till fina trädörrar! Det skasättas foder och målas också – men det blir en annan dag!

  
Golvsocklarna gör att bokhyllan får en platsbyggd känsla

Med golvsocklarna får man känslan att bokhyllan är platsbyggd

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s