En lagom lat dag

En lagom lat dag! Det är vad vi har idag. I soffor och vrår ligger det hundar och sover, under granen ligger katten, och i sofforna i köket ligger vi! Den här dagen är som en extra Juldag ~ en dag att bara vara och göra ingenting! Sticka lite, bläddra i någon inredningstidning, spela lite spel…..

 En lat dag 
Hos oss känns det lite som ett vakuum! Alla förberedelser, allt firandet, pyntandet, pysslandet är över. Julen är inte slut, men ändå slut på nåt vis. Nu är det som ett vakuum mellan jul och nyår! Vila och mys, några arbetsdagar och sedan ta ny sats för att fira nyår. 

Skönt och lite vemodigt! I vår familj är vi nog rätt bra på att ta vara på tiden och njuta av den stunden som är – njuta av julen även efter jul. Men det är en lång förberedelse för några högintensiva dagar som går så rasande fort! 

Lite så är det ibland med livet också…. Vi längtar och förbereder olika saker – både hemma och på jobb – och så är man där; mitt i det man har planerat eller längtar efter. Så, plötsligt, är det över! Man har gjort det där som så länge legat ”där framme”. Det kanske känns skönt att ha det gjort, eller vill man backa tiden och vara kvar i det som just tog slut. Men det är ju inte så i livet – oavsett det handlar om juldagarna, semestern, en uppgift som ska göras…. 

Tiden är här och nu! Vi kan aldrig gå tillbaka. Vi kan aldrig skynda på den framåt heller. Rent fysiskt måste vi vara här där vi är. Men mentalt är vi inte alltid det. Kanske är vi rent av väldigt sällan i nuet?! Kanske är vi ofta på väg, där framme, i tanken. Kanske behöver vi faktiskt de här dagarna av vakuum ibland. Dagar då vi är mitt emellan, och inte riktigt har lämnat det som var men ännu inte riktigt är på väg in i nästa händelse heller.

Jag vet att jag behöver sådana dagar! Vakuumdagar. Dagar då jag får göra det jag vill, eller ingenting, för att jag är precis här och nu! 

Igår fick vi en roligt, härlig och tänkvärd text om tiden;

”Klockan slog elva. Ingen brydde sig. Så den gick. Klockan alltså. Den gick. Och tiden. Tiden gick ut. Fast den var inne. När tiden är inne är den kanske ute. Tiden kanske har gått. Ut. Så gör den ibland. Tiden går ut. Men den går aldrig in igen. Ändå är tiden inne ibland. Plötsligt är den bara inne. Hur kom den in?

Vi förstår inte hur det gick till. För vi lever under tiden. Hela tiden. Kanske ska man låta tiden vara. Och låta den gå. Ut.

Men om tiden har gått ut kanske vi måste gå ut och leta efter den. Och leta genom tiderna. Och då kanske vi hittar en annan tid. Som inte är vår. 

Eller också så hittar vi väldigt mycket tid. Så att vi får tid över. Då kan vi ta in den tiden. Och så kan vi sitta där och titta på den. Och säga: Nu är tiden inne.”

Max Eriksson 

Så de här dagarna tänker jag verkligen ta vara på tiden. Den tid som är inne och ännu inte riktigt har gått ut! Den tid som är – just här, just nu! 

Kramar Catharina ❤️

 Hallen i vår gamla skola  
Amaryllisknopp  Solnedgång 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s