Ett fantastiskt bibliotek 

Imorse kunde vi stiga upp och njuta av ett färdigt och fantastiskt fint bibliotek!! Jag är helt förälskad i tapeten! Som jag vann i Boråstapeters tävling ”Alla tiders tapeter”. I oktober blev jag månadens vinnare och vann tapeter till ett rum. Nu sitter de på plats! 

French ornament från kollektionen Collected Memories! Så vacker! Och så perfekt till vårt bibliotek! Nu har vi fått den där känslan som vi ville ha – ett rum för stillhet, harmoni, mys, vila! Ett rum att bara vara i, sätta sig med en bra bok, en stickning, en kopp kaffe, en stunds reflektion…..det man behöver för stunden! Jag är övertygad om att det kommer att bli ytterligare ett favoritrum! Köket/vardagsrummet är ett rum för umgänge, för kreativitet, där flödar ljuset in, det är ljust och stort, och där är vi nästan alltid. Biblioteket kommer att komplettera med den där stilla harmonin, det dova, lugna. Älskar det redan! 

Så här ser det ut; Pianot i biblioteket  
Bibliotek  Biblioteket  
Biblioteket i gamla skolan  Platsbyggd bokhylla av en Ikeahylla 
Idag är det Trettonafton, och många har städat ut julen. Vi håller den kvar en tag till. Dels för att det ju faktiskt bara är två veckor sedan vi tog in julen, och vi vill njuta av den ett tag till. Men också för att för oss är inte julen riktigt ”färdig” förrän till Trettonhelgen! 

Imorgon firar man dagen då de tre Vise männen kom till stallet i Betlehem för att visa sin glädje och vördnad för den lille kungen som hade blivit född. Det lilla barnet som skulle bli kung över kärleken! Så här hos oss får julen vara kvar ytterligare några dagar! 

Jag funderade dessutom över det där häromdagen; adventstiden är ju en förberedelsetid inför julen! Vi tar in vinter och myser till det lite extra innan sedan julsakerna får komma upp. Så är det jul i ungefär två veckor! Sen kommer nyår, och då ska det plötsligt vara vår! Ut med julen och in med tulpaner och vårkänslor! Men alltså….det är ju fortfarande vinter! Det blir sällan eller aldrig vår i januari – även om vi ofta har milda vintrar här i södra Sverige. 

Så hos oss ska julen få vara jul tills efter Trettonhelgen, och sedan behåller vi vinterkänslan inne! Den där som vi börjar med i adventstiden! Jag vill fortsätta ha massor med ljus – för det är fortfarande mörkt på kvällarna, även om det blir ljusare och ljusare. Jag vill fortsätta att ta in det som naturen bjuder på så här års; tallris, mossa, vackra genar….. Här ska vi ha vinter ett bra tag till!! 

Fast det är klart….en och annan tulpan kan få slinka med i vinterfeelingen! 

Men jag tror att det finns en mening med årstiderna och med att inte skynda igenom dem. Jag tror att det är meningen att vi ska behålla det lugna, det lite stillsamma, det mysiga, tända ljus och kura i soffan framför kaminen, tills ljuset har återvänt! Att lika successivt som ljuset kommer tillbaka ska vi öka tempot, göra nya saker, bjuda in våren! Att var sak får ha sin tid! Och att vara kvar i den tiden som är just nu! Inte kasta sig in i nästa årstid, eller nästa aktivitet – utan ge kroppen och själen ställtid! Tid att ställa om, landa och vara redo för något nytt! 

Så nu tänder jag ljus som vanligt och kurar i soffan en stund! Finaste kvällen till er alla! ❤️

Kramar Catharina 💕

 

Luciatåg i julekyrkan

Finaste lilla luciatåget i vår kyrka

  
Hyacint  Collected Memories, French ornament 

Annonser

2 reaktioner på ”Ett fantastiskt bibliotek 

  1. Visst du har så rätt så! Undrar varför vi har så bråttomt med att få ut Julen? Lika är det med Advent, många har svårt att vänta att tända tills det är dags.Flera veckor före så lyser det i många fönster.Jag är nog lite traditionsbunden, och vill försöka ta in Julen vid 1:a Advent och hålla den kvar till den 13:e Januari då Julen dansas ut! Men tider förändras och vi med dim vare sig vi vill det eller inte! Och idag är det -15* kallt här i Gästrikland och ca: 1dm nysnö som kom några veckor försent. Ha det gott på trettondagen!

    • Jomen visst behöver vi få njuta av varje tid och varje sak! Var och en får ju göra som den vill, men jag tror att det finns en mening med den där rytmen under året!
      Här har vi tyvärr inte fått någon snö alls! Jag hoppas fortfarande att den ska komma!! 😄 Ha en fin kväll!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s