På väg hem

Sitter i bilen på väg hem från Göteborg och ett par härliga dagar med god mat, shopping, fika, lite shopping till och lite fika till! Det är skönt att komma iväg hemifrån ibland – särskilt när man som jag är hemma mycket. Och det är riktigt mysigt att J fortfarande vill följa med oss när vi drar iväg på saker och ting! Dessutom fick vi en go mor-dotterdag i torsdags då D var på utbildning! Små stunder att ta vara på och njuta av!!

Jag har verkligen älskat småbarnsåren, och alla år med barnen. Men det är nog som det ska att nu njuter jag väldigt mycket av att ha stora barn, vuxna barn. Att kunna föra samtal om livets allvars- och glädjeämnen! Att prata minnen och framtidsplaner! Att dela livet – på ett annat plan än när barnen var små! Och just nu är J i ett ”mellanläge” – hon bor fortfarande hemma och är en del i vårt vardagliga familjeliv, samtidigt som hon har ett eget liv med skola och vänner. Men det att hon bor hemma, och inte har flugit ut i världen än, gör att vi nu har en period som är väldigt behaglig – med allt det där mysiga som vi har för att hon är vårt barn, men samtidigt inget av det där fixandet och trixandet som man har innan barnen är så gamla att de sköter sig själva! Vi njuter! 😄 

Och är tacksamma! Över att vi har det så bra! Att båda våra ungdomar har landat med fötterna på marken – vilket inte har känts självklart alla gånger under åren. Man kan bara göra sitt bästa som förälder; finnas till hands, älska, hålla om, stötta, peppa, slåss för barnen när de behöver det, jaga dem och sätta gränser – när det är det de behöver….. 

Man kan bara göra det man kan! Vissa saker styr vi inte över – och det är när jag tänker på det som jag överväldigas av den där enorma tacksamheten! Över att det har funnits fantastiska människor i vårt liv! Över att det har funnits underbar vuxna i barnens liv, när det har behövs andra och extra vuxna! Över att det där som vi inte kunde styra över gick bra, och att våra ungdomar är trygga och mår bra – med drömmar och framtidsplaner – så som det ska vara när man är 18 och 23! 

Livet är en berg- och dalbana! Ibland flyter det på, och ibland tycks hindren hopa sig. Det är så livet är, och det kan vi aldrig komma ifrån. Men jag hoppas att vi har lyckats förmedla förmågan att se det stora i det lilla! Förmågan att njuta av det som är! Tilliten till att saker löser sig! Att bara för att det är jobbigt just nu så kommer det inte att vara så för evigt! Och framförallt förmågan att vara tacksam för det man har, leva här och nu, och se det positiva i livet! 

Det önskar jag dig också! För jag tror att även när vi inte kan påverka eller styra det som händer, så kan vi välja hur vi förhåller oss till det! Vi har ett val – varje dag – hur vi vill leva vårt liv! Att se det positiva, att se det lilla ljuset i mörkret, och välja glädje, välja att fokusera på det där ljuset!! ❤️

Vi åker vidare på snöiga vägar! På väg att samla in alla våra hundar, för att sedan landa i vår gamla skola i Kulleryd och njuta av lördagskvällen! Hoppas att du får en  fin kväll där du befinner dig!!

Kramar Catharina 💕 

Jag skulle fotat i Göteborg idag för det skulle blir så fint väder…. Men det var snödis! Så ni får hålla tillgodo med några gamla bilder hemifrån!! 

 Vinter vid ån  
I väntan  på våren  Vinter vid ån 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s