Då orden inte finns

Det finns stunder och perioder då orden inte finns, inte räcker till. Då inga ord kommer fram. Nu är en sådan stund. 

Jag väntar och väntar. Väntar på besked från FK om hur min framtid ska se ut. Vad som ska hända. Vad jag ska göra…..eller inte göra.

Att vänta utan att veta riktigt vad det är jag väntar på, och utan att veta hur länge jag ska vänta….. Det är som ett vakuum. Och jag tänker på alla människor som väntar. Väntar på sjukdomsbesked, på asylbesked, på besked som på olika sätt påverkar det fortsatta livet. Hur det tär. Hur det skapar ett vakuum i tiden och i en själv. 

Min väntan är inte alls av det värsta slaget. Det besked jag får kommer inte att vara ”hugget i sten”. Det kommer att kunna förändras över tid, beroende på hur frisk jag blir, beroende på möjligheter som kan komma i min väg. Men för många är det besked man väntar på ett definitivt besked. Som förändrar hela livet. 

Men oavsett vad man väntar på så är väntan ett svart hål. Som slukar energi. Ingen kan riktigt nå in. Själv når man inte ut. Det enda som bär är förståelse, kärlek, värme.

Men jag gör som jag alltid försöker göra; tar en stund i taget, en dag i taget, och försöker göra det bästa av det jag har! Jag njuter av solen som värmer! Av lille E som är som en underbar solstråle! Av vårblommorna, av min familj, av skogen, havet, ån……av allt det jag faktiskt har! Här och nu! 

Jag hoppas att du också kan njuta av ljuset som är på väg tillbaka, av knoppar som tittar upp, av det som gör livet härligt och som ger oss glädje och mening! 

Jag väntar och gör det bästa av det! Hittar ljuspunkterna, glädjen och vilar i att vara – just här, just nu! Men orden räcker inte till. Därför får ni också vänta lite! Tills jag har hittat dem igen – orden!! 

Kramar Catharina ❤️

”When we walk to the edge of all the light we have and take the step into the darkness of the unknown, we must belive that one of two things will happen…. There will be something solid for us to stand on or we will be taught to fly.”

Patrick Overton

   

vårtecken    
vid sjön 

Annonser

2 reaktioner på ”Då orden inte finns

  1. ”Väntan slukar energi”. Bra skrivet och väldigt svårt för andra att förstå.
    Jag är arbetslös sedan snart ett år, sysslolös sedan årsskiftet efter att min tyskkurs, utan fortsättning, tog slut. Alla andra går till jobb eller skola och jag har så mycket kunskap och erfarenhet att dela med mig av men som ingen vill betala för. Det tär.

    • Åh! Ja det kan jag förstå! Att vara frisk och ha orken, och bara gå hemma måste vara fruktansvärt! Jag kan tänka mig att det tär både för att du inte vet när/om du får något jobb, och känslan av att inte vara behövd…. Så otroligt jobbigt! Skickar massor med kramar ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s