Juldagens lugn och stillhet 

Juldagen är den officiella pyjamasdagen säger J! I alla fall i vårt hus! 

Vi firade en härlig julafton med allt vad en julafton innehåller av mat, julklappar, gemenskap, spela spel och massor av skratt! Men hos oss är nog Juldagen den bästa dagen under julhelgerna. Lugnet har lagt sig, vi är trötta och nöjda och hänger mest i soffan! Njuter av vårt julfina hem och av att bara vara! 

Men tomten var visst här igår när vi var iväg! Han hade nog missat att vi inte firade jul hemma i år….. 

Kanske fick han brått iväg för han glömde både luvan och slipsen! 
Jul i skolan  Jul i gamla skolan 
Idag råder lugnet och stillheten. Och jag tänker att i stallet där Jesusbarnet föddes i julnatten ~ orsaken till att vi firar jul ~ där var det nog också lugnt och stilla på juldagen. Stillhet och lugn! Där får vi vara ~ i stillheten och lugnet! Några dagar. För att vila, för att återhämta oss, för att reflektera och för att ta ny fart ~ mot nya, eller gamla mål. 

För även om det är lugnt och skönt i stallet, varmt och ombonat, så kan vi inte stanna där för alltid. I lugnet och stillheten. För det är inte så livet ser ut. Det är inte det som är vår uppgift i livet. Vår uppgift är att vara i livet! Att finnas för andra människor på olika sätt! Att ge kärlek, omtanke och medmänsklighet vidare till människor vi har omkring oss och människor vi möter! Det är julens budskap ~ vi har fått förmågan att älska, visa empati och omtanke, för att ge det vidare! Inte för att behålla! Inte för att vi ska stanna kvar i lugnet och stillheten i stallet ~ i juldagens lugn ~ utan för att gå ut i världen! Var och en av oss på den plats där vi befinner oss och på det sätt vi kan! 

Men just idag får vi vara i lugnet och stillheten! I vilan och återhämtningen! Njut av din dag! Av att vara där du vill vara och med dem du älskar! 

Jag önskar er alla fina en härlig fortsättning på julen! 

Kramar Catharina ❤️

 Jul i gamla skolan  
Julkrubban i gamla skolan  Julljus  
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s